Foredrag med Jens Worning Sørensen

Gamle fjender på ny: USA og Rusland i en ny verdensorden

De stiller begge spørgsmålstegn ved den eksisterende verdensorden. De er begge ledere af verdens største atommagter. Forholdet mellem Ruslands præsident Vladimir Putin og USA’s præsident Donald Trump præger mediebilledet, og vil komme til at spille en central rolle i det internationale system. Men hvad foregår der egentlig i forholdet mellem de to stormagter? Er der tale om en stor forbrødring efter valget af Trump, eller hvad er der sket? På trods an antydningen af en ”bromance” mellem Trump og Putin – igen på kollissionskurs i en række globale konflikter.

Siden sin Münchentale i 2007 har Rusland under Putin åbent udfordret den eksisterende verdensorden og med annekteringen af Krim, krigen i Østukraine og aktionerne i Syrien kunne det se ud som om, at Putins plan er ved at lykkes. Som en britiske forsvarsminister har sagt: ”Rusland er ved at rive den internationale regelbog itu”.

Men bag Trumps twitter-mani ser man det konservative sikkerhedspolitiske establishment i USA svare Putin igen i den førte forsvars- og udenrigspolitik. Tidligere generalkonsul i Skt. Petersborg og nu direktør i Policy Group A/S, Jens Worning og udenrigsredaktør på netmediet Kongressen.com, Philip Chr. Ulrich er gået sammen og fortæller i dette foredrag om relationerne mellem de to lande – og deres ledere.
Foredragene gennemføres som et dobbeltforedrag, hvor Philip Christian Ulrich og Jens Worning, belyser henholdsvis det amerikanske og det russiske perspektiv på udviklingen mellem USA og Rusland – og anklagerne om russisk indblanding i amerikansk politik.

KONTAKT

Jens Worning: jws@jensworning.com
Philip Christian Ulrich: philipulrich@hotmail.com

Til hjemmeside

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail