David H. Petraeus og det amerikanske militær siden Vietnam

Med udgangspunkt i min bog ”I Nationens Tjeneste. David H. Petraeus og USA i krig fra Vietnam til Islamisk Stat” fra Syddansk Universitetsforlag fortæller jeg i dette foredrag historien om general David H. Petraeus.

Petraeus stod i spidsen for USA’s krige i Irak og Afghanistan, var chef for U.S. Central Command og sluttede på spektakulær vis sin karriere som direktør for CIA efter en skandale.


Med generalen som omdrejningspunkt fortæller jeg også om udviklingen i det amerikanske militær fra nederlaget i Vietnam til de to uafsluttede krige i Mellemøsten.

Fra beskrivelsen af bogen:

I Nationens Tjeneste er den første biografi på dansk om Petraeus og er fortællingen om den ambitiøse officers vej fra officersskolen West Point til toppen af verdenshistoriens mægtigste militær. Samtidig er det historien om det amerikanske militærs vej fra nederlaget i Vietnam til de langstrakte krige i Irak og Afghanistan.

Philip Chr. Ulrich har som den første dansker talt med manden, der har stået i spidsen for USA’s krige i Irak og Afghanistan, og har dermed fået Petraeus’ syn på de krige, amerikanske og danske soldater stadig er engagerede i efter 16 år. I Nationens Tjenestefortæller om den vigtigste general i USA’s krige efter terrorangrebene 11. september 2001 og giver en forståelse af, hvordan det amerikanske militær – verdenshistoriens største militære magt – er endt i to uafsluttede krige i Mellemøsten.

90 minutters foredrag

Foredrag DKVS og DUS 5. marts 2018 - Tilbagemelding

Foredraget foregår som oplæg efterfulgt af dialog og spørgsmål.

Hvis det har interesse, så skriv og hør nærmere!
Hvis I har ønsker til emner som I gerne vil høre om, så kontakt mig.

Kontakt for booking eller spørgsmål:
Telefon: +45 2071 6606
Mail: philipulrich@hotmail.com